Houtskeletbouw

Hout: zo veel om van te houden!

Het team van BatiSomme heeft een passie voor hout én voor goed werk. Daarnaast nemen ook onze klanten een centrale plaats in bij elk project, of het nu gaat om een nieuwbouw, een renovatie of een uitbreiding. Door voor houtskelet te kiezen, denken we aan uw comfort en welzijn.

Waarom kiezen voor hout?


Hout is milieuvriendelijk


Hout is een natuurlijk, isolerend materiaal dat 100 % hernieuwbaar is. De ontginning is niet vervuilend, hout is goed voor het milieu en past perfect in het kader van duurzame ontwikkeling.
Wanneer de bomen groeien, helpen ze de opwarming van de aarde tegen te gaan door CO2 uit de lucht te halen (1m3 hout = 1 ton CO2 minder!). Dat kan niet gezegd worden van andere bouwmaterialen, integendeel, vaak komen grote hoeveelheden CO2 vrij bij de productie.

In het kader van duurzaamheid werkt BatiSomme zo veel mogelijk samen met lokale of regionale producenten, door bijvoorbeeld vurenhout te  gebruiken. 

Door de lage thermische inertie is hout een natuurlijke bondgenoot voor laagenergiewoningen en passiefwoningen. Dankzij de uitstekende thermische isolatie kunnen ruimtes snel verwarmd worden tot de gewenste temperatuur, terwijl tegelijk energie bespaard wordt.

Door de typische eigenschappen van een houtskelet kan er bovendien natuurlijke isolatie worden aangebracht, zoals houtvezel of cellulose, om onvergelijkbare thermische prestaties te bereiken.

U bouwt natuurlijk niet alleen voor vandaag, maar ook voor de toekomst. U doet er dus goed aan om een materiaal te kiezen dat jaren meegaat.
Kiezen voor houtskeletbouw is dus een schitterend alternatief, zowel voor de natuur als voor uw portemonnee!


Hout is geschikt voor elk terrein

Een woning in houtskeletbouw is mogelijk op elk terrein, zelfs als de ondergrond niet ideaal is. Een constructie in hout is immers veel lichter dan zijn gemetste of betonnen tegenhangers.
Die eigenschap biedt ons dan ook flexibele mogelijkheden, zelfs op moeilijke terreinen (bijvoorbeeld op een steile helling of een ingesloten terrein). Zowel in de stad als op het platteland, en in elk klimaat.
Bovendien kunnen we dankzij de lichte structuur besparen op de transportkosten en de funderingen. Een voordeel van onschatbare waarde!

Hout biedt ruimte voor creativiteit

Met houtskeletbouw kunt u uw creativiteit de vrije loop laten en het ontwerp volledig afstemmen op uw eigen smaak. De techniek leent zich voor woningen van alle formaten en in alle stijlen, van een heel klassieke woning tot een gedurfd, hedendaags ontwerp. 

Een structuur in hout is per definitie makkelijk te moduleren: flexibiliteit troef! Met hout hebt u dus ongelooflijk veel vrijheid om de nieuwbouw van uw dromen te realiseren, met onder meer grotere overspanningen om grote, lichte en luchtige ruimtes te creëren. Maar ook op het vlak van afwerking en kleur hebt u alle vrijheid. Daarnaast is het bij een houten structuur ook makkelijk om later uw woning uit te breiden zonder de harmonie van het gebouw te verstoren.

Aangezien hout best wat diversiteit kan smaken, laat het zich ook prachtig combineren met andere materialen, zoals baksteen, natuursteen, glas, metaal of beton. Een beetje durf misstaat niet, zeker wanneer u een bestaande woning wilt uitbreiden. De lichtheid en flexibiliteit van een houten structuur bieden formidabele mogelijkheden voor een uitbouw, een moduleerbare ruimte of een scheidingswand.


Met hout bespaart u tijd… en geld

Een huis in houtskeletbouw kan sneller en eenvoudiger worden opgetrokken dan een traditionele constructie. De houten structuur wordt immers in optimale omstandigheden geprefabriceerd in onze ateliers. Daarna worden de elementen naar de werf gebracht, waar ze in een mum van tijd gemonteerd worden door een straf team.
De rest van de constructie wordt op de werf zelf gemaakt door onze schrijnwerkers.
Op die manier kunnen we de kosten voor werkuren aanzienlijk verlagen en u een snellere oplevering garanderen. Hout is een materiaal dat droog verwerkt wordt. Er moet dus geen rekening gehouden worden met droogtijden en ook slechte weersomstandigheden veroorzaken geen grote vertragingen.
Zo kunt u in recordtijd uw intrek nemen in uw nieuwe woning!

Hout is makkelijk te onderhouden

Onze constructies in houtskelet hebben gegarandeerd een lange levensduur, omdat we de goede houtsoorten selecteren en ze op de juiste manier (en gezond!) behandelen.
Het is geen geheim: de oudste huizen ter wereld zijn van hout!


Hout is gezond

Bouwen met hout komt niet alleen het milieu ten goede, maar ook onze eigen gezondheid!
Hout heeft een warme en gezellige uitstraling, maar daarnaast staat dit nobele materiaal ook garant voor een gezonde omgeving en een positieve invloed op ons welzijn.
Hout bevat geen toxische stoffen en verbetert de luchtkwaliteit door een natuurlijke regeling van de luchtvochtigheid in het gebouw, en dit in elk seizoen.
Daarnaast zorgt hout ook voor een ongezien thermisch comfort.


Alle realisaties

Rue du Coquaimont, 1 - 5377 Somme-Leuze | +32 (0)86 32 22 50 | info@batisomme.be